تبریز- خبرنگار اطلاعات: خط تولید سرم سازی در شرکت داروسازی شهید قاضی تبریز بعلت بازسازی تعطیل بوده و لذا با شروع پیک پنجم کرونا، متاسفانه شاهد کمبود سرم در مراکز درمانی هستیم.
دکتر سعید باسمنجی مدیر عامل شرکت داروسازی شهید قاضی تبریز در گفتگو با خبر ما ضمن اعلام این مطلب، افزود: بازسازی و اجرای پروژه اصلاحات GMP در شرکت داروسازی شهید قاضی تبریز از نیمه دوم اسفند ماه سال گذشته با هماهنگی و نظارت سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت و با توجه به مکاتبات انجام شده با سایر شرکتهای سرمسازی برای افزایش تولید آنها انجام گرفته است.
وی افزود: متاسفانه به دلیل بروز پیک پنجم کرونا و افزایش موارد بستری بیماران و به موازات آن مصرف ماهانه بیش از یک ونیم میلیون ویال رمدسیویر که مصرف آن نیاز به تجویز با یک واحد سرم تزریقی است، تعادل عرضه و تقاضا را به هم زده و علیرغم تولید ماهانه بیش از 11 میلیون واحد سرم توسط شرکتهای تولیدکننده دیگر، کمبود آن در مراکز درمانی گزارش میشود.
مدیر عامل شرکت داروسازی شهید قاضی تبریز درباره بازسازی خط تولید این شرکت نیز چنین توضیح داد: پروژه بازسازی شرکت داروسازی شهید قاضی جزو یکی از کلانترین پروژههای بهبود و اصلاحات GMP در صنعت دارویی کشور بوده و کلیه بخشهای قبلی توزین، ساخت و محلولسازی، خطوط تولید سرم و فضاهای مرتبط و مجاور این بخشها با مساحت حدود 2000 m2 تخریب کامل شده و بخشهای جدید با آخرین الزامات Eu – GMP در کلاسهای B و C و D و با بالاترین الزامات کیفی طراحی و در مدت کمتر از 6 ماه مجددا احداث شده و تا آخر مرداد ماه راهاندازی مجدد خواهد شد.
وی افزود: طبق هماهنگیهای انجام شده با سازمان غذا و دارو که روند آن از سال 1396 طول کشیده و در نهایت پارسال اجرایی شد، قرار بود این پروژه تا آخر تیر ماه به پایان برسد که به دلیل مشکلات غیرقابل پیشبینی متعددی نظیر تعطیلی برخی کارگاههای سازنده اقلام موردنیاز پروژه و عدم امکان حضور پیمانکاران خارج استانی در شرکت در مقاطعی از سه ماهه اول سال به دلیل مصوبات ستاد ملی کرونا، قطعی مکرر برق و توقف اجرای عملیات پروژهای ناشی از آن، این پروژه به جای پنج ماه پیشبینی شده در طی شش ماه و تا آخر مرداد ماه به پایان خواهد رسید.
دکتر سعید باسمنجی بهترین راهحل جهت گذراندن بحران مقطعی فعلی را نظارت دقیق بر اجرای دستورالعمل سازمان غذا و دارو مبنی بر توزیع انواع سرم صرفا در مراکز درمانی و بیمارستانی اعلام کرده و افزود: اگر این اقدام کمی زودتر صورت میگرفت، مراکز بیمارستانی مشکلات کمتری داشتند. همچنین سایر شرکتهای سرمسازی علیرغم همکاری در تولید این محصول در ماههای قبل و تامین نیازهای بازار، به صورت مقطعی با حذف تعطیلیهای کاری و افزایش شیفتهای تولیدی میتوانند بخشی از کمبودها را طی ماه جاری جبران کنند تا شرکت داروسازی شهید قاضی مجددا به چرخه تولید بازگردد.
شایان ذکر هست که شرکت داروسازی شهید قاضی تبریز، جزو سه شرکت اصلی تولید کننده سرم های دارویی در کشور بشمار می رود که در سال 1363 تاسیس شده و به عنوان بزرگ ترین تولید کننده محصولات تزریقی کشور شناخته می شود.